jag lever i min egen värld, oh oh

saker gjorda: vänta nu... hmm... ingenting?! kan det vara så. jajamensan.
dagens fråga: okej, jag vet att jag kan googla, men vem är jens lapidus? någon som en tröttsam tidning gillar tydligen iallafall. det sk livsstilsmagasinet café. vad är det med att visa pattar som har med livsstil att göra?
dagens låt: area turns red - infinite mass
dagens känsla: pluggångest blandat med den sedvanliga stressen som kommer när man kommer på sig själv med att det gått en hel dag utan att man har gjort något annat än att pilla med musen. doh, datamusen. jag tycker att det ordet borde bytas ut, det går ju som inte att använda "klicka med musen" utan att associera helt fel. eller så är det bara jag.
dagens citat: "Jeff: Do you think she knows you're going to dump her?
Steve: She ought to know by now, I dumped her the last four times I've seen her.
Jeff: So what goes wrong?
Steve: We have sex.
Jeff: You have sex?
Steve: She makes me.
Jeff: How?
Steve: She suggests it.
Jeff: SHE SUGGESTS IT!?
Steve: Exactly.
Jeff: Evil!" eftersom jag inte orkar leta rätt på vart jag var i min citatlista så fortsätter jag här med citat från den engelska superserien COUPLING. och där trillar ännu en dagens fråga in; varför är engelsmän så överlägsna när det gäller humor? (heh, och så har jag det här som exempel, men, men)

jag har just ögnat igenom häftet som innehåller vad jag ska lära mig och vad jag ska plugga. och allt det där ska man pyssla med på endast en termin. jag fick lite "hey, vänta nu, jag kommer aldrig hinna med allt det där" jag läser 7 sidor på en halvitmme... nåväl, tänkte väl vara lite så där ohemlig och sammanfatta lite. för att sen erkänna vilket oallmänbildat pucko jag är. sen kanske jag borde börja tänka på att sova, eftersom jag ska vara där imorn fm. nåväl. hur många timmars sömn behöver man egentligen?!

eller ja, jag gör väl en sån här grej istället, att jag scannar in skiten och så får de som är intresserade av att läsa, klicka upp bilden och göra det... tjoho.
oh, jag är så duktig på att klippa och klistra!!! jajo, fast som ett litet tips föreslår jag att ni använder er av bildlänken istället, dvs klicka här. för här hos mig blidde det lite svårt att se...
alltså, jag får erkänna, jag vet vad avantgarde, hur det nu stavas, betyder, men jag har ingen aning om den inriktningen. inte heller dadaismen, modernismen eller så. har lite koll kanske tidsmässigt, men ja, inte vem som var vad eller nåt sånt. och man kan ju fråga sig varför. för jag är ju intresserad, men tydligen kulturellt obildad. kul att vi börjar med en bok på engelska om franska revolutionen. för om jag läser 7 sidor i halvtimmen på svenska så kan vi ju gissa hur det går på engelska. jag har ett tics. när jag läser engelska så tappar jag tempot och takten för jag försöker läsa orden som på svenska, alla bokstäver, typ, trots att jag mycket väl vet att life uttalas lajf. typ. därför hatar jag dikter på engelska. jag kommer av mig helt och tycker bara att de är kassa. finns väl några få undantag och sångtexter funkar väl om man har hört melodin nån gång, annars ter de sig mest larviga. det var det. så jag blev lite ställd, så här var det inte när jag läste pedagogiken. då hade vi kanske max 3 böcker till en kurs, i en var det en bok, som det dessutom var hemtenta på, där det var en fråga på varje kapitel. jupp. fast ja, jag är tacksam att jag slipper metoden iaf. jag vet inte varför, men jag tyckte det var sååå tråkigt. jag vill aldrig forska. fattar inte att det finns folk som vill det. frivilligt. ungefär som att bli polis, varför??

även om det inte verkar så så är mitt motto "det är lika bra att få det gjort" men jag havererar alltid nån gång mitt i alltihop, efter att jag hållt igång med föräldrarna. så nu är det stiltje, inte ens ett uns till krusning.

upptäckte nyss att jag inte surfat aftonbladet sen jag kom hem. ja, alltså jag har kollat länkar, men inte startsidan. undra hur länge sen det var sen sist egentligen. när jag pluggade journalistik skulle man läsa minst 3 lokaltidningar och dn el svd varje dag samt lyssna på alla ekosändningar. inte för att vi använde infon vi fick från dessa till något särskilt i samband med studierna, utan bara för att, jag vet inte, man kanske tillhör eliten om man är insatt. typ. för det var nån statusgrej med det där. dricka kaffe och sitta framför datorn och riva sitt hår. för några fjuttiga artiklar som ingen läste, men då var man ju viktig. usch, tröttsamma, meningslösa utbildning. fast som all utbildning, så blir det ju vad man gör det till. så nu har jag lämnat ut mer om mitt privatliv än vad jag nånsin hade tänkt göra här på internet. alltså, känslor och annat trams och sånt kan jag lämna ut, men inte sånt som ev kan avslöja vem jag är, vart jag finns, jag är paranoid på det sättet. knepigt, men sant.

nåja, haregottigelkott puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,


Kommentarer
E

Jens (ger mig inte på efternamnet) har skrivit en bok, "Snabba cash". Utspelar sig på stureplan tror jag.. en så kallad Samtidsroman, vad nu det är;) Vem behöver google då du har oraklet right here??:P

2007-08-23 @ 23:38:07
leopardia

E: jag tänker inte ens gå in på hur det kommer sig att du vet sånt där ;) utan mer, undra om man får kalla sig författare när man skriver böcker om stureplan?! jag kanske ska skriva en bok om min förort... vi har en jätteball pub här, som brukar ha karaoke-fast endast med finska låtar, på finska.

2007-08-23 @ 23:43:26
anna

enda vetskapen jag har om jens är att han skrivit en bok som låg hemma på min bästa väns köksbord härom dagen.
några speciella fredagsplaner baby?
kram!

2007-08-24 @ 09:15:07
URL: http://pyttis.blogg.se
E

Jag är en snobb och läser Dn kultur:P

2007-08-24 @ 12:09:08
Fidolin

Alltså, Jens Lapidus är en jättebra författare och Snabba Cash är den bästa bok jag läst hittills i år! Och det har blivit några stycken när jag jobbar... :) Den har fått jättebra kritik i en massa tidningar och så, och många andra författare och andra har rekommenderat den. Läs den! :)

2007-08-25 @ 02:06:23
leopardia

fidolin: jag måste nog googla på den där killen för att se vad boken handlar om. han blev utsedd till sveriges bäst klädde man i café, därför det känns lite blaha att kolla upp. puss på dig sötsnosan!

2007-08-25 @ 13:47:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0