inte för att det börjar lacka mot jul, men jag är ju alltid lack ändå jag

saker gjorda: shoppat, lämnat grejer till kvinnohem, fikat
alkoholintag: kaffe, té, vatten
dagens fråga: undra om jag liksom ska köpa en sån här och ha i förrådet?
dagens låt: som en boll kommer jag tillbaks till dig - och jag vet vad han heter, finnen, men jag minns inte nu
dagens känsla: stressad
dagens citat: *domen


jepp, jag tänker skriva ner hela domen, så kommer ingen att orka läsa det som står under den... voj voj...

J = jag, målsäganden. AH = den åtalade, våldtäktsmannen. TH = tom, vittne

"tingsrätten gör följande bedömning.

genom den tekniska utredningen och AHs egna uppgifter är kartlagt att han har haft sexuellt umgänge med målsäganden vid den angivna tidpunkten. frågan är då om AH har utfört de sexuella umgängena med hot och våld som åklagaren påstått eller om det har skett frivilligt från målsägandens sida. av utredningen har framgått att målsäganden samma morgon uppvisade skador i ansiktet och på kroppen som väl överensstämmer med hennes berettelse om att hon utsatts för slag och annat våld i ett buskage på den aktuella platsen. AH har i anledning av det uppgett att målsäganden inte var skadad vid umgänget dem emellan. målsäganden har berättat att hon saknar minnesbilder av hur hon hamnade i buskaget. hon har emellertid berättat hur hon sedan hon hamnat där avtvingats långbyxor och trosor, blivit slagen och fasthållen samt penetrerad tre gånger vadvid AH vid det sista tillfället fick utlösning i henne. målsäganden har berättat att hon efter händelsen befann sig i chock vilket resulterade i ett orationellt beteende. THs vittnesuppgifter visar även att målsäganden var skadad när han kom till henne på morgonen och att hon då fortfarande var uppriven och chockad och berättade att hon blivit våldtagen på väg hem. i målet har vidare framkommit att målsäganden till följd av sina upplevelser drabbats av depression och genomgått en rad behandlingar och terapeutiska samtal och frotfarande inte återhämtat sig. samtliga dessa omständigheter visar enligt tingsrättens mening att målsäganden har utsatts för ett övergrepp under den aktuella morgonen.

hon har gjort anmälan under förmiddagen och berättat om vad hon blivit utsatt för samt även skrivit ned en redogörelse. såvitt framkommit i tingsrätten överensstämmer hennes berättelse i stort med vad hon uppgett vid huvudförhandlingen. målsäganden har på tingsrätten även gjort ett mycket trovärdigt intryck och hon har lämnat detaljer om sin egen medverkan vid det sexuella umgänget för att förmå gärningsmannen att låta bli vaginala samlag och få det hela överstökat som förefaller mycket trovärdiga. AH har när han anhölls och vid häktningsförhandlingarna inte kunnat erinera sig att han haft sexuellt umgänge utomhus vid den aktuella tidpunkten. det kan vara förståligt att han efter så lång tid hade svårt att erinra sig vad han gjorde för tre år sen. dock ger hans vid huvudförhandlingen lämnade berättelse intryck av att vara efterhandskonstruerad och anpassad till vad han fått veta om vad målsäganden har uppgett. vidare är hans uppgifter om att han och målsäganden efter en kort stunds samtal på tunnelbanan skulle ha drabbats av en så het passion att de kastade sig in i ett buskage och där genomförde ett samlag vartefter de genast skildes åt mycket osannolika med hänsyn till att målsäganden hade sin bostad i närheten och att platsen där samlaget ägde rum var snårigt ohc obekvämt. med hänsyn till denna ovanliga händelse borde AH om berättelsen är sann ha påmint sig att han varit med om denna unika passionshändelse. målsäganden har härrört sina skador till det sexuella umgänget och inget har framkommit som tyder på att hon skulle ha åsamkats dem på ett annat sätt. inte heller är det sannolikt att målsäganden lögnaktigt eller under påverkan av nåhon annan händelse efter det sexuella umgänget skulle ha lämnat felaktiga uppgifter till polisen med hänsyn till att hon allt sedan det aktuella tillfället behandlats för efterverkningarna av att ha blivit utsatt för en våldtäkt.

sammantaget finner tingsrätten därför att tilltro skall sättas till målsägandens uppgifter om hur hon med våld och hot om våld tvingats till tre samlag av AH. hennes uppgifter har vunnit stöd av vittnesuppgifterna och journalanteckningarna och överiga omständigheter medan AHs uppgifter är så osannolika att de skall lämnas därhän. tingsrätten anser därför att det är ställt utom allt rimligt tvivel att AH uppsåtligt har betått den åtalade gärningen. han skall därför fällas till ansvar för våldtäkt.

påföljdsfrågan.

det brott som AH har gjort sig skyldig till har ett mycket högt straffvärde. på grund därav finns det, trots att AH enligt den gjorda personutredningen är i behov av vård för sitt narkotikamissbruk, inte förutsättningar att döma till annan påföljd än fängelse. vid straffmätningen beaktar tingsrätten att det varit fråga om tre penetreringar och att det våld som utövats inte har varit ringa. det finns inte anledning att i nedsättande riktning beakta att flera år gått sedan gärningen begicks.

frihetsberövande.

för våldtäkt är inte föreskrivet lindrigare straff än två år. då det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas skall med hänsyn till att han dömts till ett långt fängelsestraff AH kvarbli i häktet intill dess att domen vunnit laga kraft mot honom i ansvarsdelen."

påföljd: fängelse 2 år och 8 månader"

så där ja, nu de här kommande dagarna blir nog mitt badrum färdigmålad. lite stressigt, för imorn ska de komma och inspektera lägenheten... och jajo, kranarna är ju bortskruvade just nu. knas.

fick väl iallafall ihop några papperskassar med kläder, böcker, filmer, tidningar och nagellack till kvinnohemmet. fast jag var ego och norpade den glittriga tröjan efter annica... men den glittrade ju =/

och galet kallt är det idag, trots att termometern står på 16 grader...
köpte iallafall jordnötssås :) yes! hoppas den är supergod nu, för jag ska proväta den snart... sen köpte jag ett neonrosa gummiarmband med gummnitar. höll på att råka snatta det, eftersom jag satte på mig det i affären, men jag kom på det medan jag packade varor att jag för 17 inte hade betalat det..
så köpte jag en sån där boll. hmm, vad de nu heter... som man har när man tränar. som man kan sitta på och ja, göra rygglyft på och allt möjligt. för min tränare på gymmet sa att det var det bästa hjälpmedlet man kunde ha. och jag har ju så kass hållning att jag snart är puckelryggig, så det kanske kan vara värt ett försök. hmm... när man nu orkar ta tag i det...

och så tittade jag på kristallkronor, för jag vill ha en. helst en röd, men det är eg inte så noga... men ja, jag köpte iallafall ingen... sen tror jag inte att jag köpte något särskilt kul, men kanske att vi åker till ikea nu, medan färgen torkar :))))) i löv ajkia

männen, kärleken? okej, jag ska inte hetsa nå mer egentligen, men ja... om jag frågar "är du förälskad i nån, så där att du tänker på den innan du somnar och pirr i magen och du vet?" och jag får till svar "ibland tänker jag på dig, ibland på något annaT", så helt ärligt förväntar jag mig inte att man 3 dagar senare ska ha gått och blivit tillsammans med någon annan. inte så att jag tror att nån som säger så är vrålkär i mig, absolut inte, men jag förväntar mig att han åtminstone ska fatta varför jag blir sne och inte säga saker som "jag har iallafall inte fört dig bakom ljuset"... "jag har inte ljugit, men det är väl bekvämt för dig att påstå det"... "jag förstår faktiskt inte varför du är sårad"... "du ställer hårdare och fler krav på mig än vad en flickvän skulle göra"... nä, jag ställer bara det kravet på folk. på alla. att man ska bete sig med på ett sätt som visar en gnutta mänsklighet. tydligen något som är mycket svårt för män. (utom fb ;))

nåja, eftersom vi inte har kontakt längre, så ska jag som sagt var inte hetsa om det nå mer. eller älta det... jag har annat för mig.

och så här. jag drömmer verkligen asofta att jag och dennis är kära i varandra. och att vi blir så där tillsammans i smyg och det är mycket hålla händerna och puttinutt. jag undrar liksom så varför. för nej, jag är inte undermedvetet kär i dennis, haha. jag menar, jag har inget emot honom, han är trevlig, man gillar honom, men det så är det väl för alla liksom?! men nu så i natt så drömde jag igen att vi höll i handen och puttinuttade.. och ja, han blev svartsjuk när jag frågade vart dregen bodde... för av nån anledning ville min pappa hälsa på dregen. vidare så var man tvungen att föranmäla sitt intresse för att komma in på netto på lördagar. och den här gången var anledningen till att vi smög att leia var med i drömmen, men det brukar vara olika anledningar. men jag är rätt nyfiken på vad den betyder. allt. men kanske mest varför jag drömmer så ofta om honom, vad han står för...

och så har vi några kassar för att lämna kläder till hemlösa oxå. får se om vi hinner det imorn, eller om det får stå här tills nästa gång de kommer. förhoppningsvis hinner jag ner till lund nu i oktober oxå :) för jag vill, jag vill, jag vill :)

är förresten klar med julklappar till leia oxå.

puss och kram :)


Andra bloggar om: , , , , , , ,


Kommentarer
Zibbo

han blev dömd, var ju bra!

2006-09-25 @ 15:59:37
URL: http://zibbo.livejournal.com
Panki

Darling, du kan inte köpa en sån dyr byrå till förrådet!!! Köp en billig, begagnad.

2006-09-25 @ 19:59:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0